U bevindt zich op: Home Contact met de samenleving Bezoek rivm.nl

Bezoek rivm.nl

Onze website www.rivm.nl heeft in 2013 een grote sprong gemaakt in het aantal bezoekers: van 3,6 miljoen in 2012 naar bijna 6,3 miljoen in 2013. Dat is een toename van circa 75%. Het onderwerp Rijksvaccinatieprogramma werd het meest bezocht. Gevolgd door teken en (ziekte van) Lyme en het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker.

De grote toename van het aantal bezoekers heeft te maken met verschillende factoren. Er zijn bijvoorbeeld meer onderwerpen bijgekomen, de mazelenepidemie heeft veel bezoekers getrokken, de zoekmachine is verbeterd en de Engelse website is uitgebreid.

Meest bezochte webpagina's RIVM

Themasites

Naast rivm.nl heeft het RIVM, in samenwerking met andere partijen, diverse themasites die ook veel worden bezocht. De meest bezochte themasites zijn het Nationale Kompas, de Nationale Atlas Volksgezondheid en het Loket Gezond Leven van het Centrum Gezond Leven. De Nationale Atlas Volksgezondheid (http://www.zorgatlas.nl/) geeft een geografisch beeld van zorg en gezondheid in Nederland. Het Nationale Kompas is een website voor en door professionals met onafhankelijke en wetenschappelijk onderbouwde informatie over de volksgezondheid. Het Loket Gezond Leven biedt professionals informatie, tips en praktische handvatten over gezondheid in settings als school, gemeente, wijk en werk. Een aantal van deze themasites wordt in 2014 samengevoegd tot één site.

 

Service