U bevindt zich op: Home Contact met de samenleving Vragen aan het RIVM

Vragen aan het RIVM

De grote diversiteit van ons werk zorgt ervoor dat veel mensen op enig moment met het RIVM te maken krijgen. Daarnaast verschijnen in de media regelmatig berichten over het RIVM. Dit leidt soms tot vragen. We houden bij hoeveel publieksvragen er binnenkomen.

Deze infographic geeft een overzicht van publieksvragen aan het RIVM. In 2013 kwamen 3294 e-mails van burgers met vragen over diverse onderwerpen. De meeste vragen (1426) gingen over infectieziekten, 1354 over preventie, ziekte en zorg en 480 over milieu en veiligheid. Op onze algemene Facebookpagina kwamen 10 vragen binnen en op de Facebookpagina van het Rijksvaccinatieprogramma 24. Via het algemene Twitteraccount kreeg het RIVM circa 50 vragen. Daarnaast ontvingen wij het afgelopen jaar 2 brieven.

In 2013 kwamen 3294 e-mails van burgers met vragen over diverse onderwerpen. Dat zijn er ruim 1300 minder dan in 2012. Deze daling heeft te maken met de overgang van de website KiesBeter.nl naar Zorginsituut Nederland (voorheen College voor Zorgverzekeringen).  De meeste vragen (1426) gingen over infectieziekten, 1354 over preventie, ziekte en zorg en 480 over milieu en veiligheid.

Andere kanalen

Ook via sociale media stellen mensen vragen aan het RIVM. Op onze algemene Facebookpagina kwamen 10 vragen binnen en op de Facebookpagina van het Rijksvaccinatieprogramma 24. Via het algemene Twitteraccount kreeg het RIVM circa 50 vragen. Daarnaast ontvingen wij het afgelopen jaar 2 brieven. In 2012 waren dat er nog 11. De brieven zijn beantwoord binnen de vastgestelde termijn van drie weken.

 

Service