U bevindt zich op: Home Internationaal

Internationaal

Veel nationale vraagstukken op het gebied van gezondheid en milieu vragen om een internationale aanpak. Het RIVM kijkt daarom over grenzen heen. We zoeken actief de samenwerking met buitenlandse partners om de toegang tot kennis te vergroten en de kwaliteit van onderzoek en beleidsadvisering te verbeteren.

Veel internationaal werk vindt plaats in Europees verband. Maar we werken ook samen met VN-organisaties, zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), met diverse instituten in de Verenigde Staten en met de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO, Engels: OECD).

Rol RIVM internationaal

Een aantal activiteiten en projecten uit 2013 zijn uitgelicht (zie projecten linkerzijde). Het internationale werk van het RIVM kent vele aspecten. Er wordt veel samengewerkt met en voor de Europese Commissie, inclusief het JRC (Joint Research Centre). Daarnaast voeren we opdrachten uit voor Europese Agentschappen, zoals de EFSA (European Food Safety Authority), en de ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control). Ook heeft het RIVM een leidende rol in het European Topic Centre for Air Pollution and Climate Change Mitigation (ETC/ACM). De bovenstaande infographic slideshow geeft een indruk van de diversiteit van de internationale activiteiten, expertisevelden en samenwerkingsverbanden van ons kennisinstituut.

 

Service