U bevindt zich op: Home Mens en organisatie RIVM op weg naar 2020

RIVM op weg naar 2020

Al meer dan 100 jaar beschermt en bevordert het RIVM de gezondheid van de bevolking en de kwaliteit van de leefomgeving. En dat willen we blijven doen. Daarom bereiden we ons goed voor op de toekomst. De maatschappij is in beweging en wij bewegen mee. Maar hoe bepaal je de strategie van een organisatie in een wereld die snel verandert en steeds minder voorspelbaar wordt?

Routekaart

RIVM heeft in 2013 belangrijke stappen gezet op weg naar een toekomstbestendig RIVM. In de 'Routekaart RIVM2020' is de strategische visie opgenomen. Het RIVM kiest positie midden in de maatschappij. Vernieuwing en verandering zijn daarbij sleutelbegrippen. Zo borgen we onze kennis en expertise én blijven we expertise ontwikkelen. Dat doen we door onze medewerkers verder te ontwikkelen en nieuwe (top)experts te benoemen. Maar ook door gericht samen te werken en nieuwe strategische verbindingen aan te gaan met andere kennisinstellingen en stakeholders. Want ook samenwerken is essentieel voor het RIVM van de toekomst. Nationaal én internationaal.

Meisje springt op het strand

Leiderschapstraject

Om de Routekaart RIVM2020 verder te concretiseren en implementeren is een leiderschapstraject gestart. Leidinggevenden vertalen de nieuwe koers naar hun leiderschap door vanuit een voorbeeldrol de medewerkers te inspireren en faciliteren.

Service