U bevindt zich op: Home Projecten en onderzoek Duurzaam gezonde en veilige regio’s

Duurzaam gezonde en veilige regio’s

In november 2013 organiseerde RIVM een symposium met als thema ‘Samen naar duurzaam gezonde en veilige regio’s'. Tijdens het symposium bepaalden Omgevingsdiensten, Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD’en), Veiligheidsregio’s, RIVM en ministeries gezamenlijk wat de belangrijkste regionale risicofactoren en gesprekspunten zijn op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieu.

In Nederland werken veel mensen en organisaties samen aan een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving. De regionale Omgevingsdiensten, de GGD’en en de Veiligheidsregio’s zijn drie typen regionale uitvoeringsorganisaties die hierin een taak hebben. Deze organisaties werken op zichzelf, maar vooral ook samen. De onderwerpen waar de regionale diensten mee te maken krijgen zijn vaak complex en de belangen kunnen sterk uiteenlopen en soms zelfs conflicterend zijn. Het is dan ook belangrijk dat mensen elkaar kennen en weten te vinden. Om gezondheid en milieu op de agenda te zetten is een visie nodig die partijen met elkaar delen. Gedeelde ambities en afspraken over de richting in de zoektocht naar een veilige en gezonde regio.

Windmolens in een landschap aan het water

Verbinding

Het RIVM biedt ondersteuning aan lokale en regionale partijen bij vraagstukken over een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving. Door verbinding te leggen tussen leefomgeving, veiligheid en gezondheid, door kennis en expertise te delen en door in de praktijk organisaties met elkaar te verbinden. Het symposium gaf de gelegenheid om contacten te leggen met collega’s van andere regionale diensten en kennis te delen.

 

Service