U bevindt zich op: Home Projecten en onderzoek Gezond en leefbaar stedelijk leven

Gezond en leefbaar stedelijk leven

Ongezonde leefstijlen; onveilige situaties in de woonomgeving; onvoldoende kwaliteit van lucht, bodem en oppervlaktewater; overlast na regenbuien. Een greep uit de vraagstukken waar steden in de huidige tijd mee te maken hebben.

Complexe vraagstukken, die vragen om oplossingen. Én om een geïntegreerde aanpak. Want de problemen zijn vaak zo ingewikkeld, dat je ze niet langer vanuit één sector kunt oplossen. Daarom hebben vijf organisaties hun krachten gebundeld. Sinds november 2013 werken RIVM, TNO, KNMI, Universiteit Utrecht en Deltares samen in het kenniscentrum Healthy Urban Living. Het centrum levert integrale kennis die ervoor zorgt dat mensen lang, zelfstandig en gezond kunnen samenleven in schone, duurzame en welvarende steden.

Rondvaartboot vaart over de gracht

Kenniscentrum

In het kenniscentrum wordt gezamenlijk onderzoek uitgevoerd en worden meet- en monitoringsprogramma’s, databases en modellen over gezonde en duurzame steden samengebracht. Het kenniscentrum heeft de ambitie om alle relevante gegevens te beheren, te verwerken en te ontsluiten voor overheid, burgers en bedrijfsleven. Ook is het kenniscentrum in gesprek met gemeente en provincie Utrecht om projecten te selecteren waar de toegevoegde waarde van het kenniscentrum goed tot zijn recht komt.

Service