U bevindt zich op: Home Projecten en onderzoek Scholen inspireren scholen

Scholen inspireren scholen

School is, naast het gezin, een voor de hand liggende omgeving voor het bevorderen van de gezondheid en een gezonde leefstijl bij kinderen. Met ‘Scholen inspireren Scholen’ brengt het Centrum Gezond Leven (CGL) van het RIVM gezondheidsactiviteiten waar scholen enthousiast over zijn onder de aandacht.

In 2013 dienden 37 scholen een aanvraag in voor financiële ondersteuning van hun project vanuit het programma #Jeugdimpuls. Vaak zijn dit samenwerkingsverbanden tussen scholen en andere lokale organisaties, zoals een GGD. Zo startten zes scholen – in samenwerking met GGD Gelderland-Zuid – met ‘Overheerlijk Overblijven’. Een project dat kinderen op een speelse en vrolijke manier bewust maakt van het belang van gezonde voeding door gezellig samen te eten.

Kinderen spelen op schoolplein

Bewegen

Zes scholen in Venlo maken – samen met de Gemeente Venlo – schoolpleinen geschikt voor bewegen. Met betonverf worden spellen op het plein geverfd om bewegen op het schoolplein te stimuleren. Tijdens de gymlessen en in de pauzes worden de spellen gespeeld.

In totaal zijn er 24 organisaties gestart met de uitvoering van een Scholen inspireren Scholen project. Er zijn projecten voor het primair onderwijs, voortgezet onderwijs of middelbaar beroeps¬onderwijs.

Meer informatie

Service